Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Crohnwijzer.nl

Alles over de ziekte van Crohn

crohn symptomen

De plaats waar de ziekte zich bevind is verschillend, maar spreid zich vaak uit tussen de dikke en dunne darm ( wat overigens niet betekend dat iedereen hier last van heeft ) Het kan zich namelijk op een heleboel plekken in het darmkanaal ontwikkelen.

De symptomen zijn niet altijd te merken maar kunnen in de loop van de tijd ontstaan en spontaan weer verdwijnen. Dat kan het dagelijks leven erg belemmeren , omdat het op momenten kan komen wanneer je er niet echt op zit te wachten.  De ziekte is vaak een periode actief en zal dan weer verdwijnen, wanneer de ziekte actief is kan je last hebben van de volgende symptomen:

Diarree
Dit is een veelvoorkomend probleem bij de ziekte van crohn, dit gaat gepaard met krampen en moeilijk de ontlasting kunnen ophouden.

Koorts
Veel mensen ervaren een lichte vorm van koorts, meestal is dat de oorzaak van de ontsteking of de infectie, het is handig de lichaamstemperatuur op te meten. Indien deze te hoog word is het verstandig om even langs de arts te gaan.

Vermoeidheid
De hele dag door moe zijn  is een veelvoorkomende klacht, je kan het gevoel hebben je futloos te voelen. Het kan ook voor komen dat je op de raarste momenten in slaap valt of nachts slecht kunt slapen.

Buikpijn
Doordat er ontstekingen in het darmkanaal plaats vind kan er een buikkramp of pijn ontstaan. Je kan het op een zeer pijnlijke of lichte pijn ervaren, wat vaak gepaard gaat met een lichte misselijkheid en overgeven.

Bloeden
Tijdens je ontlasting kan je last hebben van bloed, er kan ook spraken zijn van interne bloedingen die je niet tijdens je wc bezoek kan uitsluiten.

Zweertjes
Ook kan je last hebben van zweertjes rondom of in de mond, deze lijken vaak op gezwellen.

Gewichtsverlies
Doordat er een verminderde hongergevoel ontstaat kan men aan gewichtsverlies lijden. Maagklachten en krampen en de ontstekingsreactie in het darmkanaal kunnen effect hebben op de eetlust door de veranderingen in je spijsverteringskanaal.  

Meer symptomen

  • Ontstekingen  in de ogen, gewrichten en huid.
  • Ontstekingen in de lever of galwegen.
  • Vertraging in de groei bij kinderen

Wanneer is het verstandig een  arts raad te plegen?

  • Bij regelmatige veranderingen tijdens het ontlasten of andere symptomen zoals:
  • Zeer hevige buik krampen
  • Bloed tijdens ontlasten
  • Diarree klachten niet verminderen tijdens de medicatie
  • De koorts langer dan twee dagen aanhoud.
  • Je gewicht verlies zonder enige reden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *