Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Crohnwijzer.nl

Alles over de ziekte van Crohn

Behandelingen voor de ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte in het darmkanaal. Vaak duurt het lang voordat de correcte diagnose gesteld wordt en loopt een patiënt lang rond met symptomen van de ziekte voordat een correcte behandeling gestart wordt. Dat komt omdat de symptomen heel erg kunnen variëren, van gewrichtsproblemen tot vermagering en groeiachterstand.

 

Omdat de oorzaak van de ziekte van Crohn genetisch is, moet de behandeling voornamelijk richten op de bestrijding van de symptomen. In de eerste plaats gaat het om het terugdringen van de ontsteking in je darmen die door de ziekte veroorzaakt zijn. Er zijn verschillende ontstekingsremmers die gebruikt worden bij de behandeling van de ziekte van Crohn. Het gaat van mesasalazine voor milde gevallen tot krachtige corticosteroïden. Bij ernstige aanvallen wordt bijvoorbeeld cortisol toegediend.

 

De behandeling van de ziekte van Crohn beperkt zich echter niet tot medicijnen, want vaak zal een arts ook aanraden om enkele veranderingen in de levensstijl van de patiënt aan te brengen. Zo wordt de ziekte bijvoorbeeld geassocieerd met roken. Eén van de eerste dingen die een dokter zal zeggen tegen een rokende patiënt, is dus dat hij moet stoppen met roken. Verder kan het ook helpen om kleinere en minder zware maaltijden te eten, zodat je darmen minder belast worden. Enkele concrete voorbeelden zijn het eten van minder vezels en eiwitten, maar vraag hiervoor zeker eerst advies aan een arts.

 

Enkele takken van de alternatieve geneeskunde menen ook een oplossing te bieden voor de ziekte van Crohn. Acupunctuur wordt steeds vaker naar voren geschoven als een manier om de symptomen te bestrijden en het eten van probiotisch voedsel zoals visolie en verschillende speciale kruiden, zou ook kunnen helpen. Experts zijn het er echter over eens dat er eerst nog meer onderzoek in dit gebied moet gebeuren.

Vestibulum nec placerat orci. Mauris vehicula

Vestibulum nec placerat orci. Mauris vehicula,Vestibulum nec placerat orci. Mauris vehicula

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text