Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Crohnwijzer.nl

Alles over de ziekte van Crohn

Nieuwe studie heeft oorzaken van inflammatoire darmziekten gevonden!

Een nieuwe studie door onderzoekers van de Universiteit van Yale heeft potentiële bacteriële aandrijvers geïdentificeerd die inflammatoire darmziekten veroorzaken.

Onderzoekers van de Universiteit van Yale hebben een handjevol bacteriële oorzaken gevonden, die inflammatoire darmziekten veroorzaken zoals de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa. Ze hebben dit gedaan door gebruik te maken van de eigen intestinale immuunrespons van patiënten.

De bevindingen zijn 28 augustus in het tijdschrift Cell gepubliceerd.

Er leven triljoenen bacteriën ​​in de menselijke darmflora, welke een cruciale rol in de ontwikkeling en progressie van inflammatoire darmziekten spelen. Maar men denkt dat slechts een klein aantal bacteriële soorten iemands gevoeligheid voor inflammatoire darmziekten beïnvloeden en de mogelijke ernst van deze ziektes.

“Een handvol slechte bacteriën zijn in staat om toegang tot het immuunsysteem te verkrijgen en toe te slaan in de darmen,” zei Richard Flavell, de Sterling Professor Immunobiologie aan de Yale School of Medicine. “Als men kijkt naar de bacteriën die een reactie in het immuunsysteem maken, kan men beginnen met deze slechte actoren te identificeren.”

Flavell’s onderzoeksgroep richtte zich op laagjes van antilichamen op het oppervlak van bacteriën. De onderzoekers Yale hebben vooral gekeken naar bacteriën met hoge concentraties van laagjes van het antilichaam dat immunoglobuline A (IgA) heet.

“De laagjes zijn een poging van ons lichaam om de bacteriën te neutraliseren,” zei Flavell. “Het bindt zich aan schadelijke bacteriën. We maken deze IgA-reacties slechts bij een beperkt aantal organismen aan.”

Hij en zijn team bevestigde een verband tussen hoge niveaus van laagjes IgA en inflammatoire reacties in de menselijke darm. Om dit te doen verzamelde het team “goede” en “slechte” bacteriën uit een kleine groep van patiënten en transplanteerde ze in muizen. In gezonde muizen was er geen invloed op intestinale ontsteking; bij muizen met geïnduceerde colitis die de verdachte “slechte” bacteriën bezaten, werden tekenen gezien van overmatige ontsteking en andere symptomen van inflammatoire darmziekten.

Flavell waarschuwde dat meer onderzoek nodig is om uit te vinden hoe veel bacteriesoorten in de categorie “slecht” vallen en of deze populaties voorkomen bij alle patiënten met inflammatoire darmziekten of dat ze voor elke patiënt uniek zijn.

Maar de resultaten van de studie geven aan dat antibacteriële therapieën voor inflammatoire darmziekten mogelijk zijn, aldus Flavell. Dergelijke antibacteriële benaderingen kunnen zeer specifieke antibiotica, vaccins en probiotica omvatten.

Vestibulum nec placerat orci. Mauris vehicula

Vestibulum nec placerat orci. Mauris vehicula,Vestibulum nec placerat orci. Mauris vehicula

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text